LCHF matpaj

 
Häromdagen gjorde jag den smaskigaste LCHF pajen ever. Och för att jag inte ska glömma
bort hur jag gjorde den, så måste jag skriva upp receptet här. Jag vet inte hur många
goa matrecept jag glömt att skriva upp och sedan har jag ingen aning om hur jag gjorde
när det är dags igen.
 
Så här kommer den:
 
LÖKPAJ
 
Pajbotten:
4 dl mandelmjöl
1 ägg
25 g kylskåpskallt smör
 
Innehåll:
1 st rödlök
1/2 gullök
1 dl grana padano ost (typ parmesan men billigare)
10-15 st gröna oliver
2 dl vitost kallad bölek (typ fetaost men krämigare)
 
Äggstanning:
2 st ägg
3 dl vispgrädde
svartpeppar och salt
 
Tillagning:
Mixa pajbotten ingredienserna i en matberedare, tryck ut degen i en pajform och ställ
i kylen. Vispa ihop äggstanningen. Hacka och stek löken och förgrädda sedan pajdegen
i 10 minuter i 225 grader, så den får stänk av färg.
Riv grana padano osten och lägg den i botten på pajformen, strö över den stekta löken,
de hackade oliverna och den smulade vitosten. Häll äggstanningen över och grädda
i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills den fått fin färg och äggstanningen har stelnat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg