Hur är det med julstressen?

Själv känner jag mig inte så påverkad av det iår.
 
Vi vet att vi ska vara hemma i jul. Sambon har tagit körkort för 2 veckor sedan så i år ska vi åka hem till svärfar Ronny och hämta hem en riktig julegran, med bilen vi fick av min pappa Svante. Kan det bli bättre (!)
 
Jajjamensan.
Mormor Liisa från Stockholm, ska för första gången komma hem till oss och fira jul med barnbarnen och förhoppningsvis kommer även Veddigeborna: svärmor Berit med sambon Raine och barnens faster Sarah med sambon Michelle, lillkusinen William och farbror Markus hit. Barnen kommer att bli sååå glada!
 
Vi ser fram emot en härlig jul med mycket värme, skratt, mat och mys.
 
När det kommer till julklappar så tänker jag inför varje jul, att det här året ska jag bara tillverka egna julklappar och återbruka genom att köpa begagnat. Inte för att jag är snål men jag vill gärna lägga ner hela mitt hjärta i klapparna och tillverka själv och det som inte går att tillverka, köpa begagnat. Vi människor slänger gärna bort och köper nytt fast det inte är något fel på sakerna. Det är mycket mer miljövänligt, eftertänksamt och till råga på allt plånboksvänligt att köpa 2nd hand. Dessutom kanske man får något som inte alla andra får, då det inte finns att köpa i mainstream butikerna.
 
Men, så kommer tvivlet över att mitt hantverk och att nära och kära bara tycker att jag är snål som köper begagnat, så... det blir väl en tripp till Ullared till helgen, som sambon föreslog. Då borde vi kunna stryka några klappar från den långa listan. (Näe, vi är inte ens halvfärdiga men jag orkar inte stressa över något så trivialt som julklappar). Det viktiga är man får fira med familjen tycker jag. Och det får vi garanterat göra i år. Åter igen, små killarna kommer att bli såååå glada!
 
Och just det ja tomten. Jag har beställt några decimeter kram snö som jag skulle vilja ha leverat som allra senast till dagen innan julafton. Fixar du det?
 
För vem älskar inte knarrande snö under skorna och rykande näsborrar i den kalla friska vinterkylan, medan man traskar upp för pulkabacken med genuint glada barn (!).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: julafton, släkt, vänner, fira jul, julklappar, julstress