Sunburst mirror

 
De här är min magnifikt stora sunburst (älskar det ordet) solstråle spegel som jag återbrukat av en loppis spegel samt ett 2nd hand fyndat trädgårdsstaket av pil. Vad kostade det mig? Hm, 10kr för spegel och 75kr för staketet, en rund träplatta och en del värmelim. Här nedan kan ni se hur jag gjort:
 
Jag började med att plocka isär staketet som såg ut ungefär så här:

 
Sedan tog jag en rund mdf skiva av sambon som han sågat till mig. Jag mätte upp åtta kakbitar så att jag hade en liten mall att gå efter när jag började limma dit gren för gren. Först ett varv på insidan och så ett extra lager emellan det första varvet.
 
 
Sedan tog jag distansklossar i form av fyra träkuber och limmade emellan bottenplattan och spegeln. Voilá.
 
 
Sambon hade borrat ett hål för mig i mitten av plattan så att jag kunde hänga den i spiken på väggen men jag valde att hänga den från en repögla från själva spegeln istället.
 
Det jag vill säga är att denna spegel är enorm. Den har en diameter på 1.4m. Man behöver självklart inte göra så stor, men visst blev den maffig.
 
Lycka till med ert pysslande och jag hoppas att ni tittar in igen för mer pysseltips.
 
 
 
 
 
 
 

Spraya syltburken & saftflaskan

Släng inte syltburken och saftflaskan, återbruka dem till en cool lykta och vacker vas istället.
 
Det enda du behöver göra (efter att du tagit bort etiketterna så klart), är att trä gummiband kors och tvärs över och spraya med favoritfärgen. Vänta tills färgen har torkat och klipp eller trä av banden. Voilá!
 
 
 

En tavla med legogubbar

Vi får se hur länge de får sitta kvar. Jag städar och sätter upp och de tar ner och leker med dem. Precis som det ska vara! 😃
 
 
Tavlan är gjord av en 50x70cm ikea Ribba ram. Jag har målat själva baksidan av masonit, mätt upp var legobitarna ska sitta (detta tog längst tid) skruvat fast dem bakifrån (att limma höll i ungefär 1 minut) och sedan skruvade jag fast skivan på baksidan av ramkanten i fyra väderstreck samtidigt som jag skruvade fast fyra små träklossar på sidorna. Stadigt och bra.
 
Obs! För att barnen inte ska riva ner ramen och skada tapeten bakom varje gång de leker med gubbarna så borrade jag håll i väggen och satte fast ramen med små vinklar på långsidorna.
 
Klart!
 
 
 
 
Visa fler inlägg