Att dricka klart vatten

Det tar man verkligen för givet. Att vi i Sverige har härligt drickbart vatten till förfogande dygnet runt direkt genom kranen.

Läskedryck är verkligen inte min grej. Men jag är en mineralvatten junkie. Jag gillar det där klöset man får i halsen när man dricker det.

Men sedan förra veckan har jag nästan helt slutat med det. 

Jag skulle ju bli hälsosammare och ett av målen var att dricka minst 1,5 liter vanligt kran vatten per dag. 

Nu har det gått över en vecka och det känns inte så krystat längre att dricka det. Och kroppen känner törsten efter min nya vana. Och nu till den svåra delen, att komma ihåg att dricka det jämt fördelat under hela dagen.

Ha en bra dag allesammans

/Maria

Listar ting

Kommer tyvärr inte ihåg var jag hittade denna lista, sorry.
 
Har du någon rutin du måste göra varje dag vare sig du vill eller inte, ett tvångsbeteende helt enkelt?
Svar: Fler än man tror. När jag tvättar händerna måste jag, nästan 99% av gångerna spotta i handfatet innan jag stänger av kranen. Varför? Vette fan.
 
Alla har vi drömmar, nämn två av dina.
Svar: Först vill jag bara säga att drömmar är till för att uppfyllas, stora som små. Min lilla dröm är att starta eget och råda över min egen tid och vara en bra förebild för mina barn. Att man kan göra allt man utsätter sig för att göra. Och nr två... att lära mig spela akustisk gitarr. Den står där och dammar i vardagsrummet just nu. Men nån dag... då j-vlar.
 
Något du är rädd för?
Att dö i förtid, innan jag fått uppleva mina barns uppväxt.
 
Om du hade fått en dotter, vad hade du döpt henne till?
Svar: Tea Linnea Maria, visst rullar det fint på tungan! (Nu får ingen sno det, bara så ni vet!)
 
Har du bra självförtroende?
Svar: Till viss del. Jag vet att när jag gör något så gör jag det ordentligt. I sociala sammanhang känner jag mig alltid felplacerad och ointressant. Vill ibland sugas in i väggen när jag är i ett stort rum med folk jag inte känner.
 
Nämn tre saker på din att-göra-lista?
Svar: Att gör en time-lapse när jag målar en stor akryltavla, att måla två möbler jag precis köpt på blocket, att skriva klart mina affärsplaner.
 
Beskriv ditt drömutseende?
Svar: En idiotisk fråga egentligen. Man ska älska sig själv precis som man är, men låt mig tänka. Jag har ingen speciell person jag skulle vilja likna eller så men jag skulle vilja ha en yoginis styrka och smidighet, hälsosamt utseende. Det känns såå långt borta just nu men vem vet... det gäller bara att ha rätt mindset för att göra´t.
 
Någon du har kysst?
Svar: Öh, mina söner varje dag, men det är ju snarare puss än kyss. Sambon får sig en smackig puss då och då =)
 
Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Svar: Ja, men ytterst få. Min mamma och min syster råkade slänga fel kartonger när de sorterade bland mina bebiskläder etc. Har t.ex en röd klänning kvar från min 1 årsdag och en solhatt. Tror de ligger i min underklädeslåda för säkerhets skull.
 
Någon sak du är rädd om?
Svar: Jag älskar alla foton jag tar på familjen. De fångar minnen och stunder som jag gärna återkommer till.
Apropå det. För flera år sen så blev jag av med min handväska och i den hade jag min plånbok så klart. Skiter i själva plånboken men i den hade jag den enda lilla passbilden jag har på min avlidna bror. Och jag blev så jävla ledsen när jag trodde att den var borta. Men min och en kollegas väska hittades i en gränd inte så långt bort från jobbet där de togs och numera har jag inte den bilden i väskan kan jag säga.
 
Godnatt!
 
 
 
 
 
 

Nyttigare tider

Igår fick jag för mig att jag skulle börja med lite nyttigare ting. Att röra mig på något sätt i minst en timme varje dag. Så då gick jag från skolan till Slättadamm och gick 4-5 varv runt den soldränkta näckros dammen medan musiken dånade i lurarna och jag dansade fram på grusgången (det kändes så i alla fall =).
 
 
Idag gick jag från skolan, svängde snabbt hem för att bl.a. hämta en keps och tog mina lurviga och promenerade in till stan. Tänkte att jag skulle lyssnat på musik hela vägen men det blev ett samtal med mammis istället.
 
Och så det här med vatten. Fy fan vad jobbigt det är att ens dricka några glas. Nu pratar vi kranvatten. Jag kan hinka i mig mineralvatten men nu försöker jag vänja mig vid vanligt rent kranvatten. Så...
Jag har fyllt en 1,5 liters flaska som står på diskbänken som jag vill tömma varje dag. Igår klarade jag det precis.
Idag... nja, dagen är inte slut än. (Tar en paus i skrivandet och går och häller i mig ett glas vatten bara för det).
Liite närmare målet.
 
Tanken är att jag ska dricka 3 liter vatten per dag men man måste ju börja någonstans, eller hur.
 
Fortsättning följer.
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg