Jag har nog kreativ adhd

Åh, vad jag är velig. Jag har nog kreativ adhd. Jag KAN INTE bara göra en grej. Bara måla tavlor eller bara renovera möbler eller bara göra smycken. Men jag hinner inte göra allt, om jag ska starta ett företag, vilket jag
ju jättejättegärna vill.
 
Ena dagen tänker jag, yes, det är tavlor jag vill göra.... men så ser jag en ful möbel som behöver min hjälp och då står jag där som värsta idioten med penseln i högsta hugg och målar liv i möbeln. Den får ett förlängt liv istället för att slängas på en soptipp och glömmas bort.
Samma sak är det med mina smycken. De har varit något annat, sett helt annorlunda ut, men nu har de blivit lovestruck av mig och fått sig en ny stil, en ny konstallation att ingå i. De fortsätter att leva.
 
Och tavlorna, det är visserligen inte återbruk men det ger mig så mycket glädje att få kladda hur jag vill, se hur någonting kommer fram ur det kladdet och den härliga känslan när man krossat alla sina negativa tankar i "the ugly stage" och man kommer ut på andra sidan med något helt underbart.
Det kan ta en dag, det kan ta flera år. Man vet aldrig förrän man står där framför tavlan och den tystnar. Den vill inte ha en enda skvätt, inte ett penseldrag till på sig. Den är klar.
 
Men det är inte bara det, jag bygger och gör om saker och ting hemma hela tiden. Jag måste sluta med det.
Men det går inte. Det är som ett kreativt ADHD. Jag kan inte sluta. Ideérna tar tag i mig och jag slukas med.
 
Vad ska man göra när man inte kan ställa sig i ledet och stå stilla? Vad gör man då?